Komerční banka, a.s.Národní soustava kvalifikací
Proč se registrovat?

Monitoring sucha Agrární komora ČR na Facebooku

KONSORCIUM

AK ČR - Agrární komora České republiky

- Agrární komora České republiky (AK ČR) byla zřízena zákonem. Sdružuje většinu podnikatelů v zemědělství, lesnictví a potravinářství, prosazuje a obhajuje zájmy svých členů, poskytuje poradenství a informační služby na celém území ČR. AK ČR od roku 1993 pomáhá zachovat tradiční kvalitu českého zemědělství. AKČR svým jednáním pomáhá rozvoji zemědělství a venkova České republiky.

Kalendář akcí

«Únor 2019 »
č.t.PoÚtStČt SoNe
5.     123
6. 45678910
7. 11121314151617
8. 18192021222324
9. 25262728   
14 ukázka zápisu akce AK
 
14 ukázka zápisu akce škol
 
14 takto označený den
se konají akce AK i akce škol
legenda

Dnešní akce:
Dnes se koná 1 akce. přehled konaných akcí naleznete zde ›

Dnešní akce škol:

Na tento den není naplánovaná žádná akce.

Kurzovní lístek

23. 02. 2019

EuroEuro25,665
DolarDolar22,662
LibraLibra29,421
zdroj: www.cnb.cz

anketa
Hodnotíme aktuální dění…

Agrární komora připravila pro Českou televizi 13ti dílný cyklus o našem zemědělství, který se vysílá od 5.11. do 17.12., vždy v pondělí a ve čtvrtek. Seriál

Sleduji 65%
Nesleduji 35%

počet hlasů celkem: 952


Prosinec
08
2014

Indexy cen zemědělských výrobců, průmyslových výrobců a indexy spotřebitelských cen potravinářského zboží říjen 2014

KOMENTÁŘ 



Ceny výrobců v zemědělství se za říjen 2014 ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku snížily o 3,9 %; přitom bylo vykázáno snížení cen rostlinné výroby o 6,6 %. Ceny živočišné výroby byly vyšší o 0,3 %.

Ceny rostlinných výrobků ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku v říjnu 2014 významně ovlivnil pokles cen obilovin o 6,6 %, brambor o 38,9 % a olejnin o 5,3 %. U čerstvé zeleniny bylo vykázáno snížení cen o 8,5 %, ovoce vykázalo rovněž snížení a to o 20,3 %.
    
V živočišné výrobě, ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku, ceny všech sledovaných druhů jatečného skotu vykázaly nárůst o 1,0 %. Ke zvýšení cen došlo u býků jatečných v živém o 3,9 % a u mléka o 5,1 %. Pokles cen byl vykázán u jalovic jatečných o 0,3 % u prasat jatečných v živém o 10,4 %, u telat jatečných v živém o 5,0 % a u krav jatečných o 3,3 %.

Ceny výrobců potravin a pochutin od začátku roku proti stejnému období předchozího roku vykázaly snížení o 1,8 %. Pokles cen byl vykázán u rostlinných a živočišných olejů a tuků o 5,2 %, u konzervovaného masa a masných výrobků o 1,1 %, u mlýnských a škrobárenských výrobků a škrobů o 5,9 %, u mléčných výrobků o 1,6 % a u pekařských výrobků a těstovin o 1,2 %. Ceny se zvýšily u upraveného a konzervovaného ovoce, zeleniny o 2,9 %.
    
Zvýšení spotřebitelských cen potravinářského zboží ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku je 3,0 %. K vzestupu cen došlo u masa o 1,9 %, u ryb o 1,5 %, u olejů a tuků o 0,6 % a u mléka, sýrů a vajec o 6,6 %. Ceny se snížily pekárenských výrobků; obilovin o 0,1 %, u zeleniny o 2,1 % a u brambor o 46,5 %.

Významnější rozdíl mezi vývojem cen výrobců potravin a pochutin a spotřebitelských cen potravinářského zboží je u konzervovaného masa a masných výrobků (snížení cen výrobců o 1,1 %) proti růstu spotřebitelských cen u masa o 1,9 %. Dále u mléčných výrobků (snížení cen výrobců o 1,6 %) proti růstu spotřebitelských cen u mléka, sýrů a vajec o 6,6 %.

 

Indexy cen zemědělských výrobců, průmyslových výrobců a indexy spotřebitelských cen potravinářského zboží říjen 2014

Metodické vysvětlivky
Komentář

Tabulková část
Tab. 1 Indexy cen zemědělských výrobců
Tab. 2 Indexy cen průmyslových výrobců za potravinářské výrobky
Tab. 3 Indexy spotřebitelských cen potravinářských výrobků
Tab. 4 Porovnání průměrných cen zemědělských výrobků, cen průmyslových výrobců a spotřebitelských cen u vybraných druhů výrobků
Tab. 5 Průměrné ceny vybraných zemědělských výrobků podle krajů
Tab. 6 Průměrné ceny vybraných zemědělských výrobků
Tab. 7 Průměrné ceny průmyslových výrobců vybraných potravinářských výrobků
Tab. 8 Průměrné spotřebitelské ceny vybraných druhů zboží

Grafická část
Graf 1 Pšenice potravinářská a mouka hladká
Graf 2 Brambory konzumní
Graf 3 Mladý býk (SEU) v JUT a hovězí maso zadní bez kosti
Graf 4 Prasata jatečná (SEU) v JUT a vepřová pečeně s kostí
Graf 5 Kuřata jatečná I. tř. j. a kuřata kuchaná
Graf 6 Mléko kravské a polotučné mléko




Informace ze dne 1. 12. 2014 ke stažení


zdroj: Český statistický úřad, www.czso.cz »


hodnotit známkou:
 hodnot známkou 1  hodnot známkou 2  hodnot známkou 3  hodnot známkou 4  hodnot známkou 5

článek hodnocen: 1x výsledná známka: 2.48

článek zobrazen: 730 lidem

Aktuality
Zprávy
Komodity
Vzdělávání
Dotace
Legislativa
Inzerce
Home
Proč se registrovat
Mapa serveru
Kontakty

Ochrana osobních údajů
Agrární komora ČR
Počernická 96
108 00 Praha 10 – Malešice
Agrární komora ČR
Blanická 3
779 00 Olomouc

www.apic-ak.cz   www.agrocr.cz


Agrární komora ČR (AKČR) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Creative Commons License Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory ČR je možné pouze s uvedením zdroje.

Agrární komora České republiky - AKČR - Copyright © 2005-2012
code WRS vyroba-www.cz